Afdeling
Noord Nederland
Start. Over psoriasis. Over PVN. Agenda. Recreatiereis. Nieuws. Lid worden. Contact.
Vrijwilliger van het jaar

Tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst van de PVN, de PFN en Vereniging Psorinovo, die plaatsvond op zaterdag 23 januari in Breukelen, heeft de PVN voor de tweede maal een Vrijwilliger van het jaar benoemd. De verschillende afdelingen van de PVN konden zelf mensen nomineren. Op basis van de meegezonden motivaties koos het bestuur voor Hartman Feenstra. Uit handen van voorzitter Marc Oudenhoven ontving Hartman een oorkonde, bloemen en een mooi beeldje.
Hartman zet zich al vele jaren in voor de PVN, in het bijzonder de afdeling Noord Nederland. Zo is hij sinds 1987 penningmeester/budgethouder voor Noord Nederland. Ook houdt hij de Friese website bij en sinds kort ook de landelijke website. Bovendien zit Hartman al tien jaar in de PR-commissie van de PVN.Privé zwemmen nabij Bolsward


Onlangs werd de afdeling Noord Nederland benaderd door een particulier die zelf een zwembad van 7.70 x 2.72 m heeft. In plaats van chloor bevat het zwembad magnesiumzout. De temperatuur van het water is 30 graden. Een kennis (van deze particulier) met psoriasis heeft er vooral in de winter veel baat bij hier te zwemmen. De huid wordt zacht en de jeuk een stuk minder. Dit is de reden dat de eigenaar ook andere mensen, met onder andere psoriasis en/of aandoeningen van de gewrichten, de mogelijkheid wil geven gebruik te maken van dit zwembad. Het is niet voor grote groepen bedoeld, maar voor twee of drie personen is dit erg geschikt.  
Twee bestuursleden van de afdeling Noord Nederland hebben de proef op de som genomen en waren ook zeer tevreden over de hier opgedane ervaringen.


Prijzen

De eerste keer is gratis.
10 badenkaart voor twee personen € 50,00
10 badenkaart voor drie personen € 75,00

Beschikbaarheid
Er wordt op afspraak gezwommen.

Faciliteiten
Bij het zwembad zijn aanwezig twee douches, twee kleedhokjes en een toilet.

                      
Geïnteresseerd geraakt
Zoek dan via de mail contact met de afdeling via:  afdelingnoord@psoriasisvereniging.nl
Telefonisch of schriftelijk met de secretaris:
 Sietie Smit
Greate Buorren 5
8842 LK  Wjelsryp
Telefoon: 0517 342216 (inspreken mag ook)