Afdeling
Noord Nederland
Start. Over psoriasis. Over PVN. Agenda. Recreatiereis. Nieuws. Lid worden. Contact.
Recreatiereizen voor PVN-leden

Begin jaren tachtig is de PVN (de toenmalige NBPV) gestart met het organiseren van recreatiereizen voor haar leden. Al velen zijn mee geweest op een reis naar een warm Europees land. De Werkgroep Recreatiereizen probeert altijd een locatie te vinden die zeer dicht bij het strand ligt. Het liefst niet te druk, maar ook niet te stil. Soms is ongekleed zonnen mogelijk. Het is bijzonder prettig dat mensen met psoriasis in groepsverband zo makkelijk met hun huidaandoening omgaan. Ook ontstaan er vaak prettige contacten. De vrijwilligers van de Werkgroep Recreatiereizen zetten zich dan ook volledig in om samen met een professioneel reisbureau de deelnemers een aangename vakantie te bezorgen.

Reisbegeleiding

De werkgroep beschikt over een reisbegeleider die de gehele reis aanwezig is. Na afloop van de reis is er een evaluatie om te zien of er verbeterpunten zijn.
De reisbegeleider heeft geen medische bevoegdheid. Van deelnemers wordt verwacht dat zij de reis zelfstandig kunnen maken. Wie dat wil, kan natuurlijk zelf een begeleider of reisgenoot meenemen.